Hundspannsäventyr i Dalarna

Ett magiskt äventyr i ett av Sveriges sydligaste vildmarker. Kör ditt eget hundspannsteam bakom guiden. En unik möjlighet att uppleva allt från att förbereda hundarna för att köra dem i ett bevarat naturområde, som för tusen år sedan. Med chans att se spår från varg, räv, lodjur, älg, järv och kanske tjäder flyga över sitt huvud.
Hundspannet tar en ut i den absoluta vildmarken på de frysta myrarna på en höjd av cirka 500 meter över havet, eftersom naturen bevaras där i ett stort område är träden och vegetationen inte skogsklädda eller påverkade av människor på något sätt. I kombination med den tysta åkturen på hundspannarna ger det er en unik känsla av den sanna storhet och renhet som naturen ger.
Efter turen i vildmarken stannar vi för en utomhusmåltid över öppen eld som guiden ordnar, medan du bara njuter av omgivningen, hundarna och sällskapet.
På eftermiddagen återvänder vi till starten igen. Där tar vi av selarna och vattnar hundarna, innan vi tar adjö av dina nya vänner i både guide och hundar.Frasse Hed
Hansjöv 133
79490 Orsa
0705822171
hedpers@gmail.com