Hundspann i Dalarna

Malin Sundin Grindal är mjölkbonde, driver en kennel med polarhundar och tävlar i draghundsport. Lantbruket har Malin tagit över från sina föräldrar, som också hade draghundar. Och så har det bara fortsatt.

Malin bor med sin familj, maken Mattias och två barn, i Näset, Orsa. Framför allt är det årstidernas variation och mångfald som hon gillar mest.

– Här finns allt man behöver. En morgon i april kan jag köra på skaren med hundspannet på Koppången, för att senare under eftermiddagen köra vårbruk nere på näset.

Utöver jobbet och hundarna så gillar Malin att läsa och skriva. På sin egen facebooksida beskriver hon sig så här: ”stolt mjölkbonde, mamma, författare och kennelinnehavare”. Snart kommer kanske en till bok av Malin Sundin Grindal?

Malin har vunnit flera VM-guld och silver i sin draghundssport slädhundstil. Främst kör hon medel- och långdistans med 8–12 hundar i spannet och oftast kör man då från 80 km upp till 400 km.

– Jag uppskattar renrasiga hundar, det är en tålig ras som passar utmärkt till det jag gillar. Draghundssporten ger mig naturligt ett rikt och varierat friluftsliv.

I videon berättar Malin om sina siberian husky och om Orsas vackra natur.

Se en längre film om Malin och hennes draghundar på Visitorsas youtubekanal och visitorsa.se. Mer om Malin @ylajarvis.

Video: @Julius Aspman Media

Kom ihåg att följa Visit Orsa på sociala medier

https://www.instagram.com/visitorsa/
https://www.facebook.com/visitorsa

#VisitOrsa